7 mars 2015
12:30

FBC Uppsala

Referat: Björklinge BK 01 - FBC Uppsala

Det har blivit mycket FBC Uppsala i helgen. Först SSL matchen och nu seriematch. FBC har spelat väldigt bra på slutet och det fanns viss oro hos spelarna. Vi gör allt vi kan för att avdramatisera detta med tabell, serieseger och skytteliga så gott vi kan.

Nu när vi ser att alla timmar i träningshallen verkligen ger det resultat vi vill, så är det naturligtvis det ett kvitto när vi vinner matcher. Det går inte att bortse från. Att tjejerna vill vinna och dessutom göra fina mål med tillhörande assister och fina upp spel det är just det vi delvis tränar på. Ett kvitto på att vi gör en del rätt i alla fall.

Matchen mot FBC hade ett högt tempo med många fina spelvändningar och kloka passningar. Att slå en kort passning och ta ny position börjar verkligen sitta. Det visar att korta passningar också kan ge goda resultat. Trots att skotten i första perioden inte var så många, så kändes det som det haglade av skott och chanser. Redan i 3:e minuten får Tilde på ett fantastiskt dragskott i höga slottet som målvakten inte har en chans på. Det visar så väl vår förmåga att hjälpa varandra, gå och stå rätt. Klok passning från Linnea i det läget när hon inte själv kommer framåt. Vi äger perioden trots att FBC har några strölägen som de inte får tillräckligt bra avslut på. Ellen utvecklas varje match och kan bli hur bra som helst. Perioden slutar 1-0 och skotten 2-3 till FBC.

Andra perioden visar vi verkligen bra klass. Ett fantastiskt passningsspel och massor av diagonaler både i mittzon och i anfallszonen. FBC hängde inte med alls. På 5 minuter går vi från 1-0 till 4-0 och jag tror att nästan alla skott går in. Fina löpningar och precisa passningar rakt igenom. Alla spelare vill verkligen och det syntes. Kanske är det Moras tjejer vi skall tacka. Även om alla mål och framspelaningar var fina så är det ändå Esthers passning till en helt fri Alex i låga slottet som sätter sig i minnet. Tildes kloka passning till en fri Moa när FBC tar byte är också ett. Fantastisk spelglädje och förståelse på samma gång. Sara gör 2 fina målpass i perioden och även hon väldigt klok och snabb i tanken.

Sista perioden känns som luften och orken gått ur FBC´s tjejer. Trots att dom slår hål på Ellens nolla så orkar dom helt enkelt inte. Vi tuffar på hela perioden och vinner matchen mycket på vår energi och snabba passningar. Perioden slutar 1-1 och FBC får vinna skotten med 8-10. Det kan som jag ser det aldrig stämma då vi skulle ha haft ett skott på mål förutom våra 7 mål. Det är nu inte viktigt så det lägger vi ingen mer tanke på.

Alla tjejer får nu högsta betyg för en mycket bra genomförd match. Att kunna para ihop vilken tjej med vilken verkar inte spela någon som helst roll. Och vilken styrka det är.